понеділок, 22 лютого 2016 р.








День Героїв Небесної Сотні


         20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Євромайдану (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
Всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, більше 100 з них загинули.   20 лютого 2014 року стало вирішальним днем не тільки для Євромайдану, а й для історії України та Європи.                                                                                                                                  В цей день Українці зламали хребет Російській імперії та її маріонеточному українському уряду на чолі з Януковичем. Імперський план колонізації України, відродження тоталітарного СРСР та розділення Європи був зруйнований. Бо Україна сказала рішуче “Ні!” та обрала незалежність і європейський демократичний шлях розвитку.
        У загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах Чортківського  району проводився флеш-моб, присвяченого вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні “Вони тримають небо”.                                                                                                                                             
      Флеш -моб проводився з метою виховання в учнівської молоді розуміння та глибокого сприйняття ідеї Революції гідності, їх мотивації до героїчного вчинку в ім’я гідності і свободи, формування компетентності патріота-громадянина на прикладах життя і вчинків учасників Євромайдану 18-20 лютого 2014 року, увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
             В Білобожницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся флеш- моб « Вони тримають небо».
    19 лютого 2016 р. в нашій школі відбулось вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні. Учасники загальношкільної лінійки-реквієму, яку підготувала педагог-організатор Романів Г.П., згадали Героїв, які поклали свої життя за наше майбутнє. Всі присутні учні вшанували хвилиною мовчання загиблих. Учні початкових класів вирізали з паперу сотню символічних "янголят". Тому завершенням лінійки стало прикріплення цих символів на стіну пам'яті.






Бібліотекар шкільної бібліотеки Кушнір К.Є. зібрала матеріал про Героїв Небесної Сотні і виготовила папку " Небесна сотня".
         Пам'ять про всіх убитих людей має згуртувати нас, живих, дати нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. 



Немає коментарів:

Дописати коментар