понеділок, 25 лютого 2019 р.











Міжнародний день рідної мови – це відносно молоде свято. До календарів усього світу воно ввійшло тільки в 1999 році. І в Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть. Де і коли зародилася традиція Міжнародного дня рідної мови?
Історія свята, на жаль, має дуже трагічний початок.. Святкуємо ми цей день з присмаком гіркоти. 21 лютого 1952 року в Бангладеші влада жорстоко придушила демонстрацію протесту проти урядової заборони на використання в країні бенгальської мови. Відтоді цей день у Бангладеші став днем полеглих за рідну мову. Минуло багато років. Аж у жовтні 1999 року на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний день рідної мови, а починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначають і в нас.
В школі шкільний бібліотекар оформив книжкову виставку до Міжнародного дня рідної мови " Мова -це душа нації" . Зібраний матеріал і оформлені саморобні книжки " Вірші та вислови про рідну мову".



 Оформлена виставка плакатів

учнів 5-11 класів . Підготував виставку вчитель образотворчого мистецтва Демкович Н.М.

Вчитель початковах класів Гаврись С.О.разом з учнями 3 класу  провела свято
" Ти наше диво калинове,кохана українська мово!"

Немає коментарів:

Дописати коментар