середа, 21 лютого 2024 р.

               


            "НОВІ ЧАСИ - НОВІ ГЕРОЇ"
20 лютого, в Україні вдесяте вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013-2014 років.

Саме у цей день 2014 року у Києві загинула найбільша кількість мітингувальників Євромайдану – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими мирними протестувальниками і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року за демократичні цінності та європейську інтеграцію України, назвали Героями Небесної Сотні.

107 загиблих учасників Революції Гідності стали першими  ластівками сучасної української боротьби проти загарбницького московського режиму, який у ті страшні роки прагнув позбавити Україну волі, діючи через тодішню українську владу. На жовто-блакитних та червоно-чорних крилах, Сотня Героїв відлетіла у Небеса, створивши над Україною непробивний духовний купол, який об’єднав нас усіх навколо української національної ідеї.

В Білобожницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів провели ЛІНІЙКУ -РЕКВІЄМ "НОВІ ЧАСИ - НОВІ ГЕРОЇ", присвячена Дню пам'яті Героїв Небесної Сотні

Небесна Сотня – цвіт країни,

Тобі схиляємо уклін.

У наших серцях “Кача плине”,

А Вам в церквах лунає дзвін!

Ви змусили здригнутись світ,

Змінили долю рідної країни.

ІзНебесна Cотня – правди цвіт!

Героям Слава! Слава Україні!











Класні керівники початкових класів  провели бесіди про героїзм Героїв Небесної Сотні.



Шкільний бібліотекар провела в 8,10.9 класах бесіди про Героїв Небесної Сотні з Тернопільської області.Ознайомила учнів з книгою " Памяті Небесної Сотні".




 20 лютого, у селі Білобожниця, біля пам’ятної стели Героям Небесної Сотні вшановували пам’ять загиблих під час Революції Гідності 2013-2014 років, а також всіх, хто віддав життя за волю та незалежність України.

Даний захід включав спільне виконання державного гімну України, а також вокальні та декламаторські номери, підготовлені працівниками культури Білобожницької громади спільно з учнями та ученицями Білобожницької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Всечесними отцями Михайлом КРАВЧУКОМ (ПЦУ), Любомиром ФІНКОВСЬКИМ (ПЦУ), Андрієм МЕЛЬНИКОМ (УГКЦ) та Мар’яном ПОПЕЛЯРОМ (РКЦвУ) було відправлено поминальну панахиду за Героями Небесної Сотні та всіма тими, хто поліг у боротьбі за вільну Україну.

Ми повинні завжди пам’ятати наших Героїв, які своїм прикладом показали, що лише непохитною вірою та наполегливою боротьбою здобувається істинне право на краще життя!












Немає коментарів:

Дописати коментар