понеділок, 4 березня 2024 р.

     


    Видатний українець прожив всього 30 років, та залишив велику творчу спадщину- написав 107 пісень, 53 інструментальних творів, створив музику до кількох спектаклів. А ще, він професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. неординарним живописцем.

У п’ятнадцятирічному віці про нього почули Чернівці, в 20 років – говорила вже вся Україна. “Червона рута” була визнана найкращою піснею 1971 року,
а “Водограй” – 1972.
Люди різного віку просто загорялися радісю, хвилюванням,коли в залі звучали його пісні. Композитор любив свою роботу до самозабуття. Та любов відчутна його у піснях, романсах, баладах. Увесь його творчий доробок,залишений нам у спадок ,був не короткочасним спалахом,а є великою творчістю.
Володимир Івасюк був одержимий піснею. Він був глибоко переконаний,що наш світ створений для того,аби в ньому звучала музика добра,миру,злагоди між людьми.
Бібліотечний актив Білобожницької ЗОШ І-ІІІ ступенів зібрав матеріал про композитора і оформив розгортку " Володимир Івасюк"

        Тож нехай завжди і всюди ,поколіннями передаються пісенні скарби Володимира Івасюка!

Немає коментарів:

Дописати коментар