неділя, 21 лютого 2021 р.




День Героїв Небесної Сотні

         20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Євромайдану (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
          Всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, більше 100 з них загинули.   20 лютого 2014 року стало вирішальним днем не тільки для Євромайдану, а й для історії України та Європи.                                                                                                                                  
    В цей день Українці зламали хребет Російській імперії та її маріонеточному українському уряду на чолі з Януковичем. Імперський план колонізації України, відродження тоталітарного СРСР та розділення Європи був зруйнований. Бо Україна сказала рішуче “Ні!” та обрала незалежність і європейський демократичний шлях розвитку.
                     
Бібліотекар шкільної бібліотеки Кушнір К.Є. оформила  куток про Герої Небесної Сотні,
 зібрала матеріал про Героїв Небесної Сотні і виготовила папку " Небесна сотня".


Бібліотекарем школи та вчителем початкових класів Гаврись С.О. проведено бесіду про вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.
 Оформлена виставка малюнків , які виконали учні 1 класу.




         Пам'ять про всіх убитих людей має згуртувати нас, живих, дати нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. 


Немає коментарів:

Дописати коментар