вівторок, 20 жовтня 2015 р.


Бібліотечно-бібліографічне заняття           « Періодична преса для дітей» .

2 жовтня 2015року відбувся бібліотечнобібліографічний урок на тему
 « Періодична преса для дітей» . Урок проводив шкільний бібліотекар Кушнір К.Є. з учнями 3 класу.




Учні дізналися про святкування 9 жовтня Міжнародного дня поштової служби. Цьому дню був присвячений бібліотечний урок « Періодична преса для дітей». Діти дізналися про газети і журнали для дітей такі ,як « Пізнайко », «Барвінок», « Малятко» , " Соняшник" та інші журнали, а  також  газету « Казковий вечір».









Бібліотекар розповіла про найстаріші журнали " Барвінок", "Малятко".

Барвінок

Одним із „найстаріших” в  Україні дитячих журналів є „Барвінок”. Перший номер журналу для учнів початкових класів вийшов у січні 1928 року в м. Харкові. Тоді він називався „Жовтеня”, але вже перший повоєнний номер вийшов у 1945 році у Києві  під назвою „Барвінок. Журнал неодноразово був нагороджений державними відзнаками. 

Малятко

Найстаріший український журнал "Малятко" став традиційним сімейним журналом для найменших. Його читали бабусі й дідусі, потім мами і тата сучасної малечі дошкільного віку. У журналі знайшло своє місце як українська народна творчість,так і творчість класиків і сучасників української дитячої літератури.
У журналі"Малятко" безліч яскравих ілюстрацій, веселих віршів і цікавих ігрових завдань,головоломок, кросвордів. А також традиційна саморобка в середині журналу. Сьогодні “Малятко” пропонує загадки, розфарбовки, пісні з нотами, сценарії дитячих свят, кулінарні рецепти, конкурси: “Мої бабуся і дідусь”, “Добра справа”, “Чарівні пальчики”, “Ми – маленькі українці”. 
Учні ознайомились з виставкою дитячих журналів та газет на тему:
" Дитячі видання для учнів початкових класів"










Немає коментарів:

Дописати коментар