понеділок, 27 квітня 2015 р.

22квітня Всесвітній деньЗемлі

Всесвітній день Матері-Землі відзначається з 2010 року щорічно 22 квітня.
 Встановлено Генеральною Асамблеєю ООН в 2009 році (резолюція № A/RES/63/278).
 Всесвітній день Землі — свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища та збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.
Кожна людина може стати учасником міжнародного святкування, зробити свій внесок у розвиток світової цивілізації.
Уперше День Землі був відзначений у 1970 році та з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі та Повітря. Цей день — нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.
          Виховувати любов до природи - одне із головних завдань бібліотеки. І починати потрібно змалку. Щоб провести пізнавальну подорож з читачами, на допомогу стала книжкова виставка «Відкрита долоня моєї Землі», «Екологія охорона природи». 


               
         Допитливі  користувачі мандрували сторінками цікавих книг : «Це моя Україна»,
" Національні парки України", корисним став «Екологічний словник для дітей», «Стародавні  дерева України», «Світ навколо тебе».

 


 Довідкові книги познайомили дітей з поняттям «екологія», нагадали про правила поведінки під час відпочинку на природі, прогулянки чи походу. Вчили розуміти природу, бути її другом та захисником. Користуватися будь - якою нагодою, щоб зробити для природи що-небудь корисне. 
            І тому  учні  та вчителі нашої школи 2 та 9 квітня 2015р. прибирали територію шкільного подвіря та  сільський стадіон.
Приємно було відчувати небайдужість учнів і прагнення стати справжніми захисниками природи.

Немає коментарів:

Дописати коментар