вівторок, 21 квітня 2015 р.

Результат пошуку зображень за запитом "Благовіщення"                                                    7квітня       Благовіщення









Це свято, що відзначається 7 квітня, належить до великих дванадесятих християнських свят. Від Введення до Благовіщення не можна працювати на землі, оскільки вона має відпочити й підготуватися до щорічних господарських робіт, а от уже в день Благовіщення  можна починати поратися по хазяйству  біля землі  -  Бог цього дня благословляє все живе, у тому числі й землю. Після такого благословення все починає рости, зацвітають перші весняні квіти. А от  усе, що в цей день народилося, ростиме дуже  погано.
            На Благовіщення навіть пташка гніздо не в'є, настільки  це велике свято, тому людина працювати цього дня не повинна. Господарі випускають худобу погуляти, щоб і вона в цей день волю та весну відчула. Ті пасічники,  яким на теплого Олексу погана погода завадила виставити вулики надвір,  на Благовіщення  виставляють їх. 
            Численні магічні дії Благовіщення пов'язані зі світом рослин. Якщо дівчина на порі знайде квітку первоцвіту,  значить,  їй у цьому році судилося заміж піти.  А знайдений в цей день пролісок треба дуже обережно зірвати,  у пазусі принести додому й покласти під образами.  З давніх часів вважається,  що це приносить у дім щастя та злагоду. Народ радить не проклинати зиму цього дня, оскільки в цьому разі вона може передумати й повернутися.


Немає коментарів:

Дописати коментар