вівторок, 21 квітня 2015 р.

Книга - твій найкращий друг

Із книгою і словом поріднися,
Хай буде книга  –  твій насущний хліб.
Тож зачерпни із неї і напийся,
Снаги, що в серці залишає слід.

  


         Щороку в березені-квітні у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Початок цій чудовій традиції було покладено майже 70 років тому.
Перед книгою віками схиляло в шанобі голову людство, вважало її своєю святинею. «Читання – ось найкраще навчання»  -  стверджує народна мудрість. Не погодитися з цими словами не можна. В цьому переконуєшся щоразу, коли мова заходить про роль книги в житті людини. Адже,  книга вселяє в нас любов до рідної України, повагу до інших народів, інтерес до їхньої культури, виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови,  розкриває красу поетичного слова.
           У нашій шкільній бібліотеці оформлена викладка книг «Хто книжки у нас читає - той про все на світі знає» .
        Не менш цікавими  та захоплючими   стали конкурси, коли діти відгадували казкових героїв за ключовими  фразами, що нагадували  їх назву. Також, школярі  мають нагоду ознайомитися із книжковою виставкою «Книжки, які читали батьки -  читаємо  ми". Оформлений стенд «Моя улюблена книга»  вдало доповнювали   активні  читачі  бібліотеки. Шкільний бібліотекар  запрошує до  читання  літератури та  бережного ставлення до скарбів друкованого слова.


Немає коментарів:

Дописати коментар